OVER ONS

Geschiedenis

TS Health is een familiebedrijf, gezondheid zit in hun bloed en wordt al generaties lang doorgegeven.

Het verhaal begint bij grootvader Willem Cornelis Smits (1908-1971). Als een gewaardeerde natuurarts in het schilderachtige Putten, was hij één van de pioniers in Nederland met een opleiding als Duitse Heilpraktiker. Dit gaf hem het inzicht om verder te kijken dan de gangbare paden als het ging om het ondersteunen van een goede gezondheid. In de vroege jaren ’30 begon hij met het behandelen van zijn medemensen met de kracht van kruiden.

Het nieuws van zijn talenten verspreidde zich snel en mensen uit alle uithoeken van Nederland begaven zich naar Putten om door hem te worden behandeld. Naast de verschillende behandelingen gebaseerd op natuurgeneeskunde, stond Willem Smits ook bekend om zijn eigen natuurproducten, die we vandaag de dag nog steeds koesteren, produceren en verkopen.

Maar dit was slechts het begin van een opmerkelijke reis: In de jaren ’50, een decennium van verandering en evolutie, besloot Willem Smits een nieuwe weg in te slaan: hij richtte Zonnatura op.

Zonnatura was oorspronkelijk een postorderbedrijf speciaal voor zijn patiënten om deze te voorzien van de gezondheidsproducten die ze nodig hadden. Zijn zoon Theo Smits had de leiding over Smits Reform waar Zonnatura deel van uitmaakte.

Toen de gezondheid van Willem Smits achteruitging, zette Theo een zoektocht in naar een remedie dat zijn vader kon helpen. Deze reis leidde tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en opende de deuren naar een nieuw tijdperk in gezondheidsondersteuning.

Op 1 mei 1988 besloot Theo Smits om Smits Reform/Zonnatura achter zich te laten en richtte hij samen met zijn vrouw Hennie, TS Reform BV op. Deze onderneming legde de focus op natuurlijke voedingssupplementen en homeopathische geneesmiddelen. Dit betekende een nieuw hoofdstuk in de familie-traditie van de familie Smits.

Ook de kinderen van Theo en Hennie Smits zetten de familietraditie voort en werken allemaal in het bedrijf.

Natasha, Stephan en Samantha delen de passie voor gezondheid en de idealen die de familie dierbaar zijn. Sinds een paar jaar heeft Stephan de dagelijkse leiding over het bedrijf en is Samantha als boardmember en adviseur betrokken.

Vandaag de dag is TS Health uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 40 toegewijde medewerkers. Gezamenlijk streven zij naar een gelukkig en gezond Nederland, België, Engeland en zelfs ook wereldwijd door de export naar verschillende landen buiten Europa. Zij bereiken dit door mensen bewust te maken van hun merken en producten en deze te verspreiden naar een breed scala aan detailhandels en therapeuten maar ook rechtstreeks naar consumenten.

TS Health deelt ook hun passie en kennis voor natuurlijke gezondheid op andere manieren. Zo zijn er onder de TS Health vlag meerdere ondernemingen én een foundation opgericht, allemaal met dezelfde missie: het helpen van mens, dier en planeet op weg naar een “Happy Healthy Life”.

FAMILIE

Bij TS Health is elke werknemer een schakel binnen de familie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf ook als onderdeel ziet van de TS Health familie. Hoewel iedereen een eigen rol vervult, is elke afzonderlijke functie onlosmakelijk verbonden met het eindstreven. Als ergens een schakel mist, of niet goed functioneert, leidt de gehele familie hieronder.

Het hart van deze familie bestaat uit de familie Smits zelf. Theo, Natasha, Stephan en Samantha.

Theo Smits – oprichter “Het ontwikkelen en uitbrengen van de beste gezondheidsproducten, geeft mij veel voldoening.”

Natasha Smits – TS Health Academy, Bach Flower Remedies therapeut en Kwaliteit consultant “Ik word dagelijks geïnspireerd door de vele wereldwijde therapeutische ondersteuningsmogelijkheden en ik krijg hier dan ook veel energie van. Hier draag ik graag aan bij door het geven van advies, zodat we samen kunnen werken aan een natuurlijke gezondheid en gemoedstoestand!”

Stephan Smits – directie “Een goede gezondheid draagt bij aan jouw persoonlijke geluk. Daar willen wij met al onze activiteiten wat aan kunnen bijdragen. Daarnaast staan wij voor het creëren van een win/win met al onze relaties, leveranciers en klanten. Wij werken dan ook graag met iedereen die op deze manier denkt – zeker voor de lange termijn.”

Samantha Smits – boardmember en adviseur “Een healthy way of life kan ook modern en hip zijn. Hierin anderen helpen de juiste balans te vinden is de reden dat ik elke dag weer gemotiveerd aan het werk ga.”

TS health
TS health |
TS health | Yara Photography